Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer głośno chodzi

hancocki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka mam takie pytanie co zrobić by komputer nie chodził głośno???

Mam wiatraczki na karcie graficznej gt220

Na procku i zasilacz co mogę zrobić albo dajcie jakieś wiatraczki ciszsze.

Gość malutki688
Opublikowano

to tsk jak up napisal, wyczysc go

Opublikowano

Ściągnij obudowę i zorientuj się który chodzi głośno to ci pomogę i napisz czy od początku chodzi głośno czy ostatnio zaczął tak chodzić.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Gość malutki688
Opublikowano

Ściągnij obudowę i zorientuj się który chodzi głośno to ci pomogę i napisz czy od początku chodzi głośno czy ostatnio zaczął tak chodzić.

Napisal ze od niedawna;)

Opublikowano

OK zorientuj się który hałasuje i go odkurzaczem wyczyść tylko najpierw odłącz wiatraczek, bo możesz spalić płytę główną i zobacz czy czasem jakiś wiatraczek nie jest pęknięty (czy nie odpadła od niego jedna z łopatek, jak tak to masz odpowiedź, to przez to, bo wiatraczek wprawia w drgania kompa i ci hałasuje.

Opublikowano

OK zorientuj się który hałasuje i go odkurzaczem wyczyść tylko najpierw odłącz wiatraczek, bo możesz spalić płytę główną i zobacz czy czasem jakiś wiatraczek nie jest pęknięty (czy nie odpadła od niego jedna z łopatek, jak tak to masz odpowiedź, to przez to, bo wiatraczek wprawia w drgania kompa i ci hałasuje.

Ciebie pojebało chyba odkurzaczem?;p

Pędzelkiem się czyści chyba że Ci nie zależy na sprzęcie, a po za tym odkurzaczem dokładnie nie oczyści.

Najlepiej gdybyś go całkiem rozkręcił pod odłączał i wszystko wyczyścił..

@Co do autora

Czy wiatrak o nic nie ociera?

Żaden przewód czy nie ma tam zbyt dużej ilości kurzu ?;p

Opublikowano

Odkurzaczem nie.. tylko coś uszkodzisz.. weź jakiś delikatny pędzelek i wszystko(kurz) wyczyść aby spadło na dół.. dopiero wtedy odkurzaczem .

Opublikowano

Sprężonym powietrzem się czyści, a nie odkurzaczem specjaliści

O specjalista się znalazł :)

Aby wydmuchać zanieczyszczenia z trudno dostępnych miejsc można użyć sprężonego powietrza. Do dobrze trzymającego kurzu może być przydatny pędzelek - najlepiej nie syntetyczny.

Uwaga!

Delikatne układy elektroniczne znajdujące się w jego wnętrzu łatwo uszkodzić poprzez ładunek elektrostatyczny gromadzący się w ciele człowieka. Ryzyko można zmniejszyć poprzez unikanie ubierania się w ubrania z tworzyw sztucznych lub dotknięcie uziemionego przedmiotu np. kaloryfera...

Opublikowano

O specjalista się znalazł :)

Aby wydmuchać zanieczyszczenia z trudno dostępnych miejsc można użyć sprężonego powietrza. Do dobrze trzymającego kurzu może być przydatny pędzelek - najlepiej nie syntetyczny.

Uwaga!

Delikatne układy elektroniczne znajdujące się w jego wnętrzu łatwo uszkodzić poprzez ładunek elektrostatyczny gromadzący się w ciele człowieka. Ryzyko można zmniejszyć poprzez unikanie ubierania się w ubrania z tworzyw sztucznych lub dotknięcie uziemionego przedmiotu np. kaloryfera...

Ja pierdole.. Już takie głupoty mu wciskaj, niech najlepiej na golasa czyści ten komputer -.-

Bierze wacik i czyści wiatrak, ale mi filozofia.

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

Ja pierdole.. Już takie głupoty mu wciskaj, niech najlepiej na golasa czyści ten komputer -.-

Bierze wacik i czyści wiatrak, ale mi filozofia.

Głupoty...

Jak się nie znasz to się nie odzywaj :)

Do czyszczenia używa się pędzelka lub sprężonego powietrza!

A nie kurwa wacikiem ...

Opublikowano

Głupoty...

Jak się nie znasz to się nie odzywaj :)

Do czyszczenia używa się pędzelka lub sprężonego powietrza!

A nie kurwa wacikiem ...

Od zawsze czyszczę kompa wacikami do uszu i jakoś mi się z kompem nic nie dzieje. Jeszcze mam może sprężone powietrze kupować za 50zł? Żałosne. Problem mi kurz z wiatraka wyciągnąć. Jeszcze może mam się do tego ubierać specjalnie? Albo jeszcze maskę tlenową? Idź się zastanów..

1318007489-U170772.png

Sygnatura by

TamiS

Opublikowano

jak ci głośno chodzi wiatrak na procku to znaczy ze proc sie pewnie grzeje i to boxowe, zazwyczaj chujowe chodzenie chodzi na pelnych obrotach.

Opublikowano

Od zawsze czyszczę kompa wacikami do uszu i jakoś mi się z kompem nic nie dzieje. Jeszcze mam może sprężone powietrze kupować za 50zł? Żałosne. Problem mi kurz z wiatraka wyciągnąć. Jeszcze może mam się do tego ubierać specjalnie? Albo jeszcze maskę tlenową? Idź się zastanów..

Ehhh...

Jak masz komputer za 1000zł to wiem że 50zł to dużo i nawet papierem do dupy można czyścić tak?

To jest żałosne..

Podam Ci przykład:

Masz fotel jakiś zwykły i czyścisz go ścierką, ale jak już skórzany to kupujesz już specjalny płyn do czyszczenia.

A teraz drugi przykład:

Zbierałeś na komputer dosyć długo i o niego dbasz.

I mogę się założyć że byś kupił sprężone powietrze lub pędzelek...

A nie kurwa wacikiem który pozostawia po sobie różne pozostałości.

Sorry no ale się zastanów trochę...

Opublikowano

Przesuń go o pół metra...

Mi komp chodził normalnie... mama sprzątała pokój przesuneła kompa o pół metra i W OGÓLE go nie slychać! wcale (zagłuszenia są takie jak wcześniej)

chłodzenie dobre jest temperatury we normie a go nie słychać ;p

Oddajcie minusy! :(

Opublikowano

Mi chodzi o radiator, a tam nie ma żadnych przewodów elektrycznych, tylko lepiej najpierw ściągnij wiatraczek i wtedy go wyczyść.

Opublikowano

Ja tam odrazadzam czyszczenie... Mój kumpel od kiedy kupił kompa nie czyścił wiatraczków (7 lat). Dał mi do naprawy, bo elektronika poszła na dysku, a więc wyczyściłem i wszystkie wiatraczki, itp., bo taki syf, że się pracować tam nie da (on chyba w tym żarcie świnkom podawał..). Teraz to te wszystkie wiatraki chodzą jak kombajn... ^^

Proponuję słuchawki w uszy, ulubioną muzykę i pier**l wiatraczki :D

refy RMCF

Opublikowano

Ehh mój po wymianie wiatraka wyje jak h.... Oddałem kolesiowi ze sklepu żeby naprawił bo się wyłączał to ten mongoł wymienił wiatrak i myśli że jest fajny ...Ten wyje jak h... A gówno daje...

sygnatura to nie miejsce na takie oferty, skorzystaj z działu giełda.

Opublikowano

Ehh mój po wymianie wiatraka wyje jak h.... Oddałem kolesiowi ze sklepu żeby naprawił bo się wyłączał to ten mongoł wymienił wiatrak i myśli że jest fajny ...Ten wyje jak h... A gówno daje...

To poproś o zwrot pieniędzy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...